Nga veriu në jug: Përvoja autentike e kuzhinës shqiptare

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj, vlerësoi rëndësinë e sektorit të agroturizmit në ruajtjen dhe promovimin e recetave tradicionale shqiptare, të trashëguara brez pas brezi, që pasqyrojnë historinë dhe identitetin kulinar të vendit.

“Gatimet tradicionale shqiptare janë më shumë se ushqim, janë një rrëfim i gjallë i kulturës sonë”, u shpreh ministrja, duke theksuar se çdo pjatë përmban një copëz historie, nga veriu në jug, e përgatitur me dashuri nga duart e zonjave në agroturizmet shqiptare.

Agroturizmi si atraksion turistik:

  • Gastronomia autentike shqiptare po kthehet në një nga atraksionet kryesore për turistët vendas dhe të huaj.
  • Vizitorët përfitojnë jo vetëm shije të mrekullueshme, por edhe përvoja unike kulturore në zemër të natyrës.

Aplikacioni “AGRITOURISM AL”:

Ministrja ftoi qytetarët të shkarkojnë aplikacionin “AGRITOURISM AL”, për të zbuluar destinacione agroturistike në të gjithë vendin dhe për të nisur një udhëtim gastronomik shqiptar, me produkte bio, mikpritje tradicionale dhe kuzhinë të pasur lokale.

LËR NJË KOMENT

Shkruani komentin
Vendosni emrin tuaj

Ndaje me miqte

Lajmet e fundit

spot_imgspot_img

LAJME TË NGJASHME

Më në fund Armando Broja, sulmuesi i kombëtares titullar me Burnley ndaj Newcastle

Për Armando Brojën erdhi më në fund momenti që...

Dritëhijet e Rindërtimit/ BIRN: Pas 6 vitesh nga tërmeti, banorët ende në pritje të shtëpive!

Gjashtë vjet pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit, qindra...

Panairi tradicional i Gjelit të Detit në Peqin, promovon prodhimet lokale dhe ushqimet tradicionale

Në Peqin u zhvillua panairi tradicional i Gjelit të...