Norvegjia po shfrytëzon vijën e saj të gjatë bregdetare për të rritur ferma të mëdha alga deti, duke e kthyer oqeanin në një aleat të fuqishëm kundër ndryshimeve klimatike. Algat e detit kapin dioksidin e karbonit deri në 60 herë më shpejt se pemët, ndërsa prodhojnë gjithashtu biomasë që mund të përdoret për biokarburantet, ushqimin e kafshëve dhe madje edhe paketimin miqësor ndaj mjedisit. Ajo që i bën algat e detit veçanërisht të vlefshëm është shpejtësia dhe shkathtësia e tyre—ajo lulëzon pa plehra, ujë të ëmbël ose tokë, duke e bërë atë një nga burimet më të qëndrueshme në dispozicion. Duke lidhur akuakulturën me inovacionin e energjisë së rinovueshme, Norvegjia po ndërton një model të një ekonomie rrethore ku deti pastron atmosferën dhe ushqen të ardhmen.